Superlime на Тунинг шоу 2018

Най-голямото тунинг събитие в България. Шоуто е уникално по рода си и няма аналог до момента в България. Смеем да твърдим, че интереса към него расте с всяка изминала година.

Целта на организаторите е да съберат всички фенове на тунинга, хора, които обичат автомобилите, високите скорости, адреналин и яки мацки.
Шоуто се проведе на 16-17 юни в Интер Експо Център София. и тази година бе успешна за организаторите, а и не само за тях. Всичко мина по план и разбира се, без инциденти.

Mirafiori бяха отговорни за дрифт училището, което даде възможност на посетителите да се докоснат до света на дрифта. Някои успяха да тестват нови автомобили, осигурени от някои вносители на нови автомобили за България. Други, през това време се наслаждаваха на еротичната автомивка. По време на шоуто имаше много и най-различни награди, като таблети и други. Купона беше на макс през цялото време.

Ние от Superlime също бяхме там, имахме си място на тунинг щоуто, където всеки можеше да се докосне до нас, до нашите автомобила и до красивите ни момичета. Всички ни харесаха и със завиден интерес разглеждаха нашите автомобили и момичета. Имаше дори и силни емоции. Те бяха породени от факта, че позволихме на едно малко детенце да сбъдне една от своите големи мечти, да се качи в нашата Supra. Доказахме колко е голяма нашата любов към феновете, а и към автомобилите, като показахме два доработени, много редки представители на марките Toyota и Mitsubishi, a именно Supra и 3000GT.
Т.к. имаше завиден интерес към това, какво е правено по колите, решихме да ви напишем тук.

Toyota Supra MK lV Facelift от 98-а може да се похвали с най-много подобрения. Стандартният двигател е 2JZ-GTE VVTI 3.0-литров с 330 к.с., но този тук след преработките е станал 450 к.с. на гумите, а догодина се очаква още мощност. Турбото е сменено с по-голямо на Garrett – GT3576R. 6-степенната скоростна кутия вече е със съединител Spec Stage 3+. Бензиновата помпа също е подменена – Walbro 450LH с по-голям капацитет. Спирачките също за заменени с по-големи на AP Racing, като отпред са 6-бутални, а отзад 2 бутални.
Това не е всичко, генерацията Blitz Nur Spec е изградена изцяло на ново, от колекторите до крайното гърне. Диференциалът е LSD, а въздушният филтър K&N. Краен завършек на този уникален проект са 19 цолови джанти на O.Z Superleggera. И всичко това можеше всеки да види на тунинг шоуто в София.

Другият ни автомобил Mitsubishi 3000 GT показа завидни мускули в цвят Midnight Opal. Стандартният двигател 6G72 3000cc е с двойно турбо и 286 к.с. под капака. Но този тук е доработен до 400 к.с. и всичко това благодарение на новите турбини TD04-13G, интеркулери, дюзи 550сс RC, сменен регулатор на горивото Aeromotive FPR1000 и бензинова помпа Walbro 450LH. Но това не е всичко, продължаваме с нов керамичен съединител Competition Clutch stage 3+, спирачки Akebono – 4 бутални отпред и 2 бутални отзад, диференциал LSD и нови джанти 18х9.5 ROTA GTR.

И двата автомобила са с ремап, при такива доработки пипането по електрониката е неизбежно.

За следващото шоу, което евентуално ще бъде догодина, сме подготвили още изненади и го очакваме с нетърпение.

Наши представители на шоуто бяха Николай Николов, Ивайло Ковачев и Ангел Велев. На всички благодарим безкрайно много и на тези, които бяха част от всичко това.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *